Tarihi Davutpaşa Yerleşim Biriminde yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü 3500 metrekarelik bir alanda sunduğu çağdaş eğitim ile eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.
Bölümümüz bünyesinde, lisans ve yüksek lisans öğrencileri için, birer adet kitaplık, bilgisayar odası, seminer odası, lisans ve lisansüstü derslikleri bulunmaktadır. Bölümümüzde, 3 eğitim, 7 araştırma laboratuvarı vardır
YTÜ Kimya Mühendisliği Öğrenci Yorumları
” Bölüm, Davutpaşa Kampüsünde yer almakta. Kimya Mühendisliği hem %30 İngilizce ( 4 yıl boyunca almanız gereken derslerin %30luk kısmını İngilizce almalısınız) hem de %100 İngilizce eğitim vermektedir. Kimya Mühendisliği temel olarak üretimdeki proseslerden sorumludur. Bir ürünün nasıl daha verimli ve düzgün üretilebileği hakkında çalışmalar yapar. Multidisipliner bir bölümdür. Kimya da bilmeniz gerekir, temel mühendislik derslerini de anlamanız gerekir (termo, akışkanlar mekaniği vb.) Kamu ve özel sektörlerde çalışılabilir. Bazı arkadaşlar laboratuvarlarda çalışmayı tercih edebilirler (kalite kontrol, arge vb.) Bazıları da sahada olup üretimde çalışabilirler. Lab işin daha bilimsel kısmı üretim ise mühendislik kısmını içerir diyebiliriz. Her bölümde olduğu gibi iyi bir ingilizce seviyesine sahip olmak lazım. Kendinizi düzgün ifade edebilecek ve makale okuyabilecek seviyede olmalısınız. Artık bu devirde hangi programı iyi bilsenir kârdır diye düşünüyorum:D.Mezun olduğumda malzemeden biyoteknolojiye, enerjiden gıdaya bir çok alanda kendimi geliştirme şansımın olacağını düşündüğümden bu bölümü seçtim. Ytü, teknik bir üniversite olduğu için mühendislik fakültesi yok. Her mühendislik ayrı ayrı fakültelerde yer almakta bu da laboratuvar imkanlarını arttırmaktadır. Her bölüme daha özenli bir yaklaşım gerçekleşmektedir. Okulumuzda kendinizi hem sosyal hem de akademik açıdan geliştirebileceğiz bir çok kulüp bulunmaktadır. Ayrıca arkadaşlarınızla ders aralarında güzel vakit geçirebileceğiniz kafeler yer almaktadır. Ve tabi ki orta bahçe 🙂 Okurken ya bir kulüpte aktif olarak yer almalarını ya da özellikle 3. Veya 4. Sınıflarda bölümleri üzerine part time çalışmalarını öneririm. “
–Pelin TOKAT
Kimya Mühendisliği
Mezun 19′
—————————————–
“Kimya Mühendisliği Davutpaşa Kampüsünde. Kimya-Metalurji fakültesinde eğitim görüyorum. Bölümümün eğitim dili %100 ingilizcedir ama %30 İngilizcesi de mevcuttur, dileyen onu da tercih edebilir tabi. Gördüğünüz, hissettiğiniz her şeyde kimya vardır. Bu yüzden de kimya mühendisliğinin sayısız çalışma alanı olduğunu düşünüyorum. Kağıt, metal, çeşitli polimerler ve aklınıza gelebilecek diğer malzemelerin üretilmesi ve geliştirilmesinde rol oynuyoruz. Birinci sınıfta pek fazla bölüm dersi yoktu fakat programdan anladığım kadarıyla bize 4 sene boyunca kimya mühendisliği ile ilgili her şey öğretiliyor. Mezun olduktan sonra gıda, ilaç, tekstil, kozmetik, boya, cam, petrokimya vs. sanayilerde, laboratuvarlarda, endüstriyel tesislerde, ithalat ve ihracat bürolarında gibi hemen hemen her alanda çalışabiliyoruz. Yüksek lisans, dil gibi konularda kendini geliştirdiğinde yönetici pozisyonunda da çalışılabildiğini duymuştum.Gelişen teknolojiyle birlikte tabi ki artık herkes temel programları bilmeli diye düşünüyorum. Onun dışında bu bölümde 1. sınıfın bahar yarıyılında “temel bilgisayar bilimleri” adlı derste bazı programlama dilleri öğretiliyor. İngilizce ise tüm meslekler için ileri seviyede bilinmesi gereken bir dil. Hatta artık iş ilanlarında ikinci yabancı dil şartı da aranıyor. İngilizce seviyesi iyi olmayan birinin, temel oluşturması açısından hazırlık okumasını tavsiye ederim. İlgi alanlarıma uyan bir bölüm olduğu için tercih ettim. Yıldız Teknik, çoğu üniversitenin aksine teknik bi üniversite, köklü bir okul olduğundan mezun olduktan sonra cv’nizde fark yaratır diye düşünüyorum. Okulda bölümümle ilgili pek çok konferans ve seminerler oluyor. Bazı isim yapmış şirketlerdeki önemli kişilerden çok şey öğrenebiliyoruz. Onun dışında öğrenci kulüpleri öğrencilere pek çok olanak sağlıyor. Yıldız Teknik Davutpaşa kampüsünde spor salonu, kapalı yüzme havuzu, sinema ve tiyatro salonları gibi sosyal olanaklar mevcut. Fakat bu kadar büyük bir kampüste değerlendirilirse çok daha fazla aktivite yapılabilir diye düşünüyorum. Eğer bu alana ilgi duyuyorlarsa üniversitemizin kimya mühendisliği bölümünü tavsiye ederim. Biliyorsunuz ki önemli olan işini severek yapmaktır. Derslerden sıkıldığınız noktada kulüplerin aktivitelerine katılabilirsiniz. Bu üniversitede herkes kendi kişisel özelliklerine göre yapacak şeyler bulabilir.”
-Sıla Mutlu
Kimya Mühendisliği
1.Sınıf