YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
betav-masaustu
dormhouse-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Haber

YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmenliğinde Değişiklikler Yapıldı!

YTÜ Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmenliğinde Değişiklikler Yapıldı!

Resmi gazetede bugün( 12 Ağustos 2017) yayınlanan 30152 sayılı yazı ile Yıldız Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nde bazı değişiklikler yapıldı. İşte yönetmelikte değişiklik yapılan maddeler ve detaylar:

yildiz-teknik-universitesi-2017-kayit

  • Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) ve (g) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Eski madde:  d) Ek sınav hakları sonunda, birden fazla başarısız dersi kalanların Üniversite ile ilişikleri kesilir
Yeni madde: “d) Ek süreler sonunda, birden fazla başarısız dersi kalanların Üniversite ile ilişikleri kesilir.”

Eski madde: g) Ek Sınavların uygulanmasına ilişkin esaslar, Senatoca belirlenir.
Yeni madde: “g) Ek sınav hakları sonunda mezuniyeti için kalan ders sayısı altı veya daha fazla olanların Üniversite ile ilişikleri kesilir. Ek sınavların uygulanmasına ilişkin esaslar, Senatoca belirlenir.”


  • Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Eski madde: b) Bir öğrencinin Bitirme çalışması alabilmesi için, öğretim planında yer alan toplam kredinin en az %75’ini karşılayacak sayıda dersten başarılı olması ve AGNO’sunun en az 1.80 olması gerekir. (30.01.2013 ve 28544 sayılı R.G. ile bu fıkra değiştirilmiştir.)

Yeni Madde:  “b) Bir öğrencinin bitirme çalışması alabilmesi için, öğretim planında yer alan toplam kredinin en az %75’ini karşılayacak sayıda dersten başarılı olması ve AGNO’sunun en az 2.00 olması gerekir.”


  • Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Eski madde:  MADDE 24 – (1) Öğrenci, ilk kez yazıldığı dersler ile devamsızlığı nedeniyle tekrarlayacağı teorik derslerin en az % 70’ine, teorik ders dışındaki her türlü uygulama çalışmasının en az % 80’ine devam etmek zorundadır

Yeni madde: “MADDE 24 – (1) Öğrenci, teorik derslerin en az %70’ine, teorik ders dışındaki her türlü uygulama çalışmasının en az %80’ine devam etmek zorundadır.” ( Bu madde 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle geçerli olacaktır. )


  • Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Eski madde: (1) Öğrenci değişim programları (Farabi, Erasmus ve benzeri) çerçevesinde ilgili yönetim kurulunun izniyle bir veya iki yarıyıl, yurtiçindeki veya yurtdışındaki üniversitelere öğrenci gönderilebilir, yurtiçindeki veya yurtdışındaki üniversitelerden öğrenci kabul edilebilir. Değişim programı süresince öğrencinin Üniversitedeki kaydı devam eder ve bu süre öğrenim süresinden sayılır. (2) Öğrencinin, yurtiçindeki veya yurtdışındaki diğer üniversitelerde aldığı dersler ve bunların başarı notuna nasıl yansıtılacağı, ilgili yönetim kurulu tarafından kararlaştırılır. Yurt dışı/yurt içi öğrenci değişim programlarında alınan dersler YTÜ Ders Eşdeğerlik ve İntibak Esasları çerçevesinde değerlendirilir

Yeni madde:  (1) Ulusal (Farabi) ve uluslararası değişim programları (Freemover, Erasmus+ ve Mevlâna) çerçevesinde ilgili değişim programları komisyonu ve ilgili yönetim kurulunun izniyle yurt içindeki veya yurt dışındaki üniversitelere öğrenci gönderilebilir, yurt içindeki veya yurt dışındaki üniversitelerden öğrenci kabul edilebilir. (2) Ulusal ve uluslararası değişim programlarına katılan öğrenciler ile ilgili usul ve esaslar, Senato tarafından belirlenir.”


  • Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Eski madde: a) Öğrencinin bir dersteki başarısı, bağıl değerlendirme yöntemi ile belirlenir. Ders başarı değerlendirmesi, öğrencinin yarıyıl içi çalışmalarından ve yarıyıl sonu sınavından aldığı notlar birlikte değerlendirilerek yapılır

Yeni madde: “a) Ders başarı değerlendirmesi, öğrencinin yarıyıl içi çalışmalarından ve yarıyıl sonu sınavından aldığı notlar birlikte bağıl değerlendirme yöntemi kullanılarak yapılır. Bağıl değerlendirme yöntemi, Senato tarafından belirlenen bağıl değerlendirme uygulama esaslarına göre uygulanır.”


  • Aynı Yönetmeliğin 30 uncu maddesinin ikinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Eski madde:  a) Bütünleme sınavına girebilmek için; ilgili derslere sınavın yapılacağı eğitim-öğretim yılında kayıt yaptırmış olmak ve bu derslerin yarıyıl sonu sınavına girebilme şartlarını yerine getirmiş olmak zorunludur. Bütünleme sınavlarına giremeyen öğrencilere bu sınav için mazeret sınav hakkı verilmez.

b) Öğrenciler koşullu başarılı ve başarısız olduğu (F0 hariç) derslerden bütünleme sınavına girebilir. Bütünleme sınavında alınan not, o dersin yarıyıl sonu sınav notu yerine geçer. Bütünleme sınavı sonunda ara sınav, yarıyıl içi çalışmaları ve bütünleme sınav notunun ağırlıkları dikkate alınarak harfli başarı notu belirlenir

Yeni madde: “a) Bütünleme sınavına girebilmek için öğrencinin, ilgili derslere sınavın yapılacağı eğitim-öğretim yılında kayıt yaptırmış olması ve bu derslere devam zorunluluğunu sağlamış olması gerekir. Bütünleme sınavlarına giremeyen öğrencilere bu sınav için mazeret sınav hakkı verilmez.

b) Öğrenciler koşullu başarılı ve başarısız olduğu (F0 hariç) derslerden bütünleme sınavına girebilir. Bütünleme sınavında alınan not, o dersin yarıyıl sonu sınav notu yerine geçer.”


  • Aynı Yönetmeliğin 31 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Eski madde: (1) Öğrenci, yarıyıl içi ve yarıyıl sonu sınav sonuçlarının ilan edilmesinden başlayarak bir hafta içinde bağlı olduğu Fakülte dekanlığına bir dilekçeyle başvurarak sınav kağıdının yeniden incelenmesini isteyebilir. Fakülte dekanı, maddi bir hata yapılıp yapılmadığının saptanması için sınav kağıdını, ilgili öğretim üyesinin de aralarında bulunduğu üç kişilik bir komisyona inceletir. Not değişiklikleri, ilgili fakülte yönetim kurulu kararıyla kesinleşir

Yeni madde: (1) Öğrenci, sınav sonuçlarına, ilan edilmesinin veya akademik takvimde belirtilen sınav not girişlerinin öğrenci otomasyon sistemine girilmesinin son gününden itibaren üç iş günü içerisinde kayıtlı olduğu fakülte dekanlığına bir dilekçeyle başvurarak itiraz edebilir. Fakülte dekanı, maddi bir hata yapılıp yapılmadığının saptanması için sınav kağıdını, ilgili öğretim üyesinin de aralarında bulunduğu üç kişilik bir komisyona inceletir. İlgili yönetim kurulunun, öğrencinin itirazını on iş günü içinde karara bağlaması gerekir.”

Resmi Gazete: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2017/08/20170812-6.htm

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

1 Yorum

  1. Yonetmelik hala degismedi okulun sitesinde degistigine dair hicbir aciklama da yok bu bilgiyi nerden ogrendiniz? kesin degistiginden emin misin?

    Cevapla

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>