Yaşar Eğitim Vakfımız, 1974 yılında İzmir’de Durmuş Yaşar tarafından, kamu hizmetlerine katkı ve fertle devlet bütünleşmesini pekiştirme amacıyla kurulmuştur.
Eğitim, kültür ve sanat konularında topluma katkı sağlayan Yaşar Eğtim ve Kültür Vakfı eğitim alanında; üniversitelerde, yüksek ve orta öğretim kurumlarında okuyan, yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı olan öğrencilere tamemen karşılıksız burs vermektedir. Bugüne kadar 6000’e yakın öğrenciye burs vererek eğitimlerine destek olmuştur.
Yüksek Öğrenim Bursları
- Yüksek Lisans için: Lisans bitirmede 4 üzerinden en az 3 (100’lük sistemde not veren üniversitelerde en az 75) genel not ortalamaya sahip olmak,
- Yüksek Lisans (ara sınıflar için): Başarısız dersi olmamak ve 4 üzerinden en az 3 (100’lük sistemde not veren üniversitelerde en az 75) genel not ortalamasına sahip olmak,
- Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmak,
- Ara sınıflar için: Başarısız dersi olmamak ve genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 65) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak,
- Hazırlık sınıfını okuyan öğrenciler için, başarıyla bir üst sınıfa geçtiğini belgelendirmek.
ÖNEMLİ NOTLAR
• Mülakat tarihleri Vakfımız tarafından öğrencilere e-posta ile duyurulacaktır.
• Mülakata girmeye hak kazanan öğrenciler YEKV’nın internet sitesinden doldurduğu burs başvuru formunun çıktısını alıp imzalayarak, yukarıda belirtilen bütün belgeleri Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın e-posta adresine (vakif@yasar.com.tr) göndermeleri gerekmektedir.(Belgeler belirtilen tarihten önce teslim alınmayacaktır.)
• YEKV Burs Başvuru Formu’na eklenecek belgelerden herhangi birinin eksik olması, YEKV Burs Başvuru Formu’nun Taahhüt ve Vicdani Yükümlülük Bölümü’ndeki imzaların eksik olması durumunda yapılan başvuru geçersiz sayılacak ve kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.