Ülkemizin öncelikli alanlarında sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi işbirliği ile yetiştirilmesine yönelik olarak TÜBİTAK tarafından başlatılan “Sanayi Doktora Programı” sonuçları açıklanmıştır.
Sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda 603 doktora öğrencisinin yetiştirilmesine yönelik toplam 147 farklı işbirliği protokolü ile başvuru yapıldığı, bunlardan 33 farklı üniversitenin, 77 farklı firma ile yaptığı işbirliği projesinin desteklenmeye hak kazandığı açıklanmıştır. Desteklenmeye hak kazanan 120 farklı proje aracılığıyla sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda 517 doktora öğrencisi yetiştirilecek ve doktora öğrencilerine en fazla 5 yıl süre ile aylık 4500 TL burs verilecektir. Destek alan projelerde bursiyerlerin seçimi üniversiteler ve sanayi kuruluşları tarafından yapılacaktır. Bu öğrencilerin doktora öğrenimlerinin sonrasında sanayide istihdam edilmelerine yönelik 3 yıl boyunca istihdam desteği de sağlanacaktır.
Üniversitemizin 5 farklı sanayi kuruluşu ile gerçekleştirdiği 2244 Doktora Sanayi Programı başvuruları, TÜBİTAK tarafından destek kapsamına alınmıştır. 2244 Doktora Sanayi Programı ile bursiyer statüsüne alınacak toplam 54 doktora öğrencimiz için, TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş., Hayat Kimya, Mir Araştırma ve Geliştirme A.Ş., Elif Plastik Amb.San.Tic.A.Ş, ve Gaboras Gayrimenkul Kıymetler Borsası kuruluşları ile yürütülecek projelerimiz desteklenmeye hak kazanmıştır.
Bu programın üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileriz.