Yıldız Teknopark, Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü iş birliği ile düzenlenen 10’uncu Yıldızlı Projeler Yarışması’nın kazananları belli oldu. 500’e yakın projenin başvurduğu yarışmada, üç kategoride dokuz proje ödüle layık görüldü.
Yıldız Teknopark, Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü iş birliği ile düzenlenen Yıldızlı Projeler Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. YTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri ŞAHİN, etkinlikte yaptığı konuşmada ürünlerden verimli çıktı alabilmek için nitelikli insan yetiştirebilmenin önemine dikkat çekerken, Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut GÜNER, start up dostu bir çatı altında girişimciliği desteklediklerini söyledi.
“Fikrini Geleceğe Taşı” sloganı ile bu yıl 10’uncusu düzenlenen Yıldızlı Projeler Yarışması’na 500’e yakın proje başvururken, yapılan değerlendirme sonucu, üç kategoride 22 proje finale kaldı. Proje sunumlarının ardından, ödüle layık görülen dokuz proje şöyle sıralandı:
Öğrenci kategorisi
- Interactive Experiments – Alpay SABUNCUOĞLU
- Basit bir yöntem ile tungsten karbür ve milli servet bor katkılı radyasyon zırhlayıcı polimer kompozit malzemelerin üretimi- Alparslan EROL
- Hayvanlarda devamlı ateş takip sistemi ve entegre nörolojik EEG sistemleri – Ahmet CABİR
Start up kategorisi
- Zeytin çekirdeği atığından antimikrobiyal ve doğada kısa sürede kaybolan çevreci biyoplastik üretimi – Duygu YILMAZ
- Aşılama ve tüp bebek tedavi yöntemlerinde sperm hızını artırmaya yönelik serotonin etken maddeli ürün geliştirilmesi – Yasemin YILMAZER
- Compocket – Burak DENİZ
Akademisyen kategorisi
- Fizyoterabot/W1: Üst uzuvların rehabilitasyonuna yönelik terapatik egzersiz robotu – Doç. Dr. Erhan AKDOĞAN
- Acil hasta transferinde hastayı darbelerden korumaya ve konforunu arttırmaya yönelik ambulans içi pasif ve aktif süspansiyon sistemleri tasarımlarının geliştirilmesi – Dr. Mehmet Hakan DEMİR
- FDM (Fused Deposition Modeling) üretim yöntemi kullanılarak kompozit kemik modeli üretimi – Dr. İbrahim MUTLU
Silikon Vadisi’nde yatırımcılarla buluşacaklar
Yarışmada dereceye giren proje sahipleri, para ödülünün yanı sıra Yıldız Kuluçka da yer alma fırsatı, Yıldız Prototip Atölyesini kullanma hakkı ödüllerini kazandılar. Tüm bu ödüllerin yanı sıra Start up kategorisi birincisi Starcamp Girişimci Hızlandırma Programı ile Amerika Silikon Vadisi’ne giderek yatırımcılarla bir araya gelecek.
“Doğru zamanda doğru yatırım girişimi yaşatır”
Etkinlikte ayrıca “Girişimcilik ve İnovasyon” konulu bir de panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Argecon CEO & ENTREN Kurucu Başkanı Erdem DERELİ’nin üstlendiği panelde konuşan Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı Kurucusu ve Ağ Başkanı Mehmet BULDURGAN, doğru zamanda doğru yatırımın girişimi yaşatacağını söyledi. Buldurgan girişimcilere, “Mutlaka bir kuluçka merkezinde yer almalı, çalışacağınız kalifiye mentörler ile projenizi daha ileri noktalara taşımalısınız. Yatırımcı ile görüşmekten korkmayın, kısa tanıtıcı sunumlar ve iş planları hazırlayın” tavsiyesinde bulundu.
Diğer bir panelist Lala Eğitim Kurucu Ortağı Eray ERDOĞAN, “Bir start up, fikrine körü körüne bağlı olmamalı, esnek olmalı, girişimci olarak geri bildirime açık olursa ürününü pazarda daha rahat sunabilir, satabilir” diye konuşurken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AB İlişkileri Müdürü Kübra BAYRAKTAR ŞİŞMAN, “İBB olarak şehrimize çözüm sağlayan projeler üretiyoruz ve bu tarz fikirler üretebilecek kişiler ile daha da büyümek hedefindeyiz” dedi. THY Kurumsal İnovasyon Uzmanı Emre DALARSLAN ise “Girişimci olamıyorsanız, çalıştığınız şirkette kurumsal girişimci olun” çağrısını yaptı.