Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri çağa ayak uyduramamış yetkililerin kullanıma sunduğu çağ dışı internet sitelerinin ve uygulamalarının yarattığı sıkıntılar yüzünden zor günler geçiriyor. Ders kayıt döneminin başlamasıyla birlikte ne yazık ki uzun yıllardır güncellenmeyen ve çağ dışı bir yazılımın kullanıldığı öğrenci bilgi sistemi USİS öğrencilere bir kez daha çile oluyor!
Ders kayıt işleminin tüm öğrenciler için bu sabah saat 8’de başlamasıyla beraber YTÜ’nün çağ dışı kalmış öğrenci bilgi sistemi USİS kısa bir süre sonra çöktü. “Sayfa Görüntülenemiyor” ve “503 Internal Server Error” hatalarıyla karşılaşan öğrenciler bir dersi almak için saatlerce mücadele etti.
Yenilenen captcha(robot kontrol) uygulaması sebebiyle öğrenciler adeta isyan etti. Her giriş yapmayı denediklerinde “mağaza önünü içeren resimleri” veya “sokak tabelalarını” seçin diyen ben robot değilim uygulaması öğrencileri bezdirdi. Öğrenciler USİS’ten ders alabilmek için hala mücadele veriyor.
Sistemin yaşattığı sıkıntılara ek olarak bir de yetkililerin kontenjanları az ve düzensiz açması öğrencilerin büyük zorluklar yaşamasına neden oldu. Özellikle seçmeli derslerin kontenjanı az açıldı ve belli saatlerde arttırım yapılacak dendi. Öğrenciler hala kontenjan artacak diye tüm gün boyunca USİS başında sayfa yeniliyor!
USİS VE ÜNİVERSİTE İNTERNET SİTELERİ ÇAĞ DIŞI!
Başta USİS olmak üzere üniversite bünyesindeki yildiz.edu.tr uzantılı internet sitelerinin tamamı çağ dışıdır ve günümüzün gelişen teknolojisi ve yazılımlarından uzaktır. Mevcut internet sitelerinin çoğunun mobil cihazlar için desteği bile yoktur. Son zamanda yenilenen ve internet sitemiz yenilendi şeklinde tanıtılanlanan üniversitenin ana sitesi www.yildiz.edu.tr mobil cihaz desteğine sahip olmasına rağmen tam bir hayal kırıklığıdır ve gelişen teknolojiye uyumsuz ayrıca kullanılabilirlik ve işlevsellik olarak yetersizdir.
MARMARA ÜNİVERSİTESİ VE İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NİN UYGULAMALARI İNCELENMELİ!
Yetkililer her şeyi kenara bırakıp biran önce teknik bir üniversiteye yakışır uygulamalarla karşımıza çıkmalı ve biran önce öğrenci bilgi sistemi ve www.yildiz.edu.tr yenilenmelidir. Yenilenme aşamasında son dönemde kendini yenilemiş Marmara Üniversitesi’nin ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin internet siteleri ve uygulamaları incelenmeli ve bu kalitede yenilikçi uygulamalar yapılmalıdır.
MOBİL UYGULAMALAR GELİŞTİRİLMELİ!
Mobil cihazların kullanım oranının masaüstü cihazları geçtiği günümüzde daha çok mobil cihazlar hedefler alınmalı ve kolaylık açısından mobil uygulamalar geliştirilmelidir.
hayrale465
Bu usis’ i yazan elemanlar bize bilgisayar mühendisliği öğretiyor bir de. Cidden etmediğim küfür kalmadı.