YTÜ Rektörümüz Prof. Dr. Eyüp Debik, Profesör, bu yılın Ağustos ayı itibarıyla Doçent ve Doktor öğretim üyesi unvanlarını almaya hak kazanan akademisyenlerimizle bir araya geldi. Üniversitemizin güçlü akademik kadrosuyla bağların güçlendirilmesi ve ortak hedeflere yönelik fikir alışverişinde bulunulması amacıyla düzenlenen kahvaltı programları samimi bir atmosferde gerçekleşti.
YTÜ Davutpaşa kampüsümüzdeki Academic Lounge’ta üç farklı günde düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Eyüp Debik’in yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Vatan Karakaya, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Prof. Dr. Ahmet Göksel Ağargün, Rektör Başdanışmanımız Prof. Dr. Özer Çınar ile YTÜ Genel Sekreteri Ahmet Yüksel Karahan katıldı.
Üniversitemizin akademik hedefleri, ulusal ve uluslararası projeleri, eğitim-öğretim süreçlerinin iyileştirilmesi ve bilimsel çalışmaların daha da ileri taşınması gibi konular üzerinde duran Prof. Dr. Eyüp Debik, üniversitemizin akademik başarılarını sürdürülebilir kılmak için her bir akademisyenin katkısının kritik önemde olduğunu vurguladı.
“Sorumluluk Bilmeyle Doğru Orantılıdır”
Rektörümüz Prof. Dr. Eyüp Debik, konuşmasında akademik unvanların, bilim insanlarının yıllara yayılan emekleri, bilime adanmışlıkları ve topluma sağladıkları katkıların birer nişanı olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Debik, “Bilim yolunda; Doktorluk “dingin” olmayı, Doçentlik “olgun” olmayı, Profesörlük ise “duayen” olmayı, yol gösterici bir rehber olmayı gerektiriyor. Sorumluluk, bilmeyle doğru orantılıdır. Elde ettiğiniz her unvan, beraberinde yeni sorumluluklar getiriyor. Bilim, duraksamayı değil sürekli ilerlemeyi, sorgulamayı ve paylaşımı esas alır. Sizlerden, bilgi üretmeye ve bunu toplumla paylaşmaya devam etmenizi; donanımlı, farkındalığı yüksek öğrenciler yetiştirerek geleceğe ışık tutmanızı bekliyoruz” dedi.
“Akademisyenlerimiz Kutup Yıldızlarımız”
Konuşmasında uluslararasılaşmanın ve araştırmalarda küresel iş birliklerinin önemine değinen Prof. Dr. Debik, “Yıldız Teknik Üniversitesi olarak hedefimiz, küresel düzeyde bilim ve teknoloji merkezi haline gelmek. Bu büyük hedef, ancak sizlerin liderliği ve çabasıyla mümkün olacaktır. Sizden, öğrencilerimizi; lisanstan doktoraya kadar, yalnızca teknik ve teorik bilgilerle değil etik değerlerle donatılmış bireyler olarak yetiştirmenizi rica ediyorum. Unutmayın ki her öğrenciniz, bilim ve teknoloji yolculuğunda birer meşale taşıyıcısıdır. Her biri bu gök kubbe altında bir seda, parlayan birer Yıldızdır. Öğrencilerinize birer Kutup Yıldızı olmalısınız. Globalleşen dünyada, araştırma ve projelerinizde uluslararası iş birliklerine öncülük etmeniz büyük önem taşıyor. Unvanlarınız genç kuşaklara ilham kaynağı olmayı ve onlara liderlik etmeyi de gerektiriyor. Her bir öğrencinizin başarı hikayesi aynı zamanda YTÜ’nün hikayesinin bir parçası olacak. Yeni dönemde, hep birlikte YTÜ’yü bilim ve teknoloji ekosisteminin ilham kaynağı haline getirmeliyiz” diye konuştu.
Buluşma programları, akademisyenlerin talep ve önerilerinin dinlenmesinin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Eyüp Debik’in kendilerine tebrik sertifikalarını takdim etmesiyle sona erdi.
Benzer programların ilerleyen dönemde devam edeceği belirtildi.