YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
betav-masaustu
dormhouse-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Kampüs List

İngilizcemizi Geliştirmek İçin Kullanabileceğimiz Uygulamalar

İngilizcemizi Geliştirmek İçin Kullanabileceğimiz Uygulamalar

Hepimiz yeni Dünya düzeninde İngilizce öğrenmenin ve kendini bu konuda geliştirmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İngilizcemizi geliştirmek için kullanabileceğimiz 10 adet uygulamayı sizler için derledik.

  • 1) Duolingo

Dünyanın en popüler dil öğrenme uygulamalarından birisidir. Ücretsiz bir uygulamadır. Kullananların çoğu sıkılmadan bu uygulama üzerinden çalışmaya devam edebildikleri hakkında yorumlar yapmaktadır. Belli konu başlıklarında pratikler yaparak puan topladığınız bir sisteme sahip. Kullanıcılar arasında amatör kaldığını düşünenler de var.

  • 2) Cambly

Cambly, hepimizin en çekindiği konu olan speaking becerimizi geliştirmeye yarayan bir uygulama. Amaç farlı ülkelerden ana dilleri İngilizce olan insanlar ile online görüşmeler yaparak konuşmamızı sağlamak. Bir eğitmenle görüşmeden önce randevu da oluşturulabiliyor, anında online olan eğitmenlerle de bağlantı kurulabiliyor. Kullananların çoğu ücretinin yüksek olduğundan, sürenin yetersiz kaldığından yakınıyor. Memnun kalanlar ise özgüvenlerini arttırdığını ve artık çekinmeden konuşabildiklerini anlatıyorlar.

  • 3) Cake

Genel olarak videolar ile kalıp öğrenmeye katkı sunan bir uygulama. Uygulamanın belli başlı kısımları ücretsizken bir noktadan sonra devam edebilmek için ücret isteniyor. İlerlemenizi uygulama içerisinde çalışırken harcadığınız süreyi günlük olarak kaydederek hedefinize ulaşmanızı planlayan bir uygulama. Kullananların genel yorumları ise şu şeklide, içeriğin çok kapsamlı olduğunu ama ücretli kısımlar için para ödemenin gereksiz kalacağını düşünenler çoğunlukta. Ayrıca uygulamanın tasarımını da beğenmeyenler mevcut.

  • 4)Voscreen

Voscreen, dizi, film, belgesel gibi içeriklerden kısa video kesitleri sunarak kendimizi geliştirmemizi amaçlayan bir uygulama. Ücretsiz ve Türkiye’den çıkmış bir uygulama. İşleyiş şöyle ilerliyor: karşınıza kısa bir video çıkıyor ister altyazılı ister altyazısız olarak videoyu izledikten sonra karşımıza çıkan şıklardan videodaki konuşmada ne söylendiğini bulmamız isteniyor. Uygulamada vakit geçirdikçe puanımız artıyor. Kullananların çoğu uygulamadan memnun, bazıları ise aynı videonun birkaç kez karşılarına çıktığını söylüyor.

  • 5) English News in Levels

Uygulamada 3 ana seviyeden Dünya haberlerini İngilizce olarak okuyabiliyoruz. Ücretsiz bir uygulama. Günlük Dünya haberlerini kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz seviyede okuyabiliyorsunuz. Haberlerin sonunda bazı kelimelerin açıklamaları bulunuyor. Bu anlamda Vocabulary ve Reading becerilerimizi geliştirebilmek için çok verimli bir uygulama. Ayrıca bu sayede Dünya haberlerinden de haberdar olmuş oluyorsunuz. Kullananların büyük çoğunluğu memnun.

  • 6) Mondly

İçerisinde pek çok farklı dili bulunduran uygulamanın iddiası beynin nöral yapısına uygun olarak dil öğretmek. Deneme sürecinden sonra ücretli olan bir uygulama. Kullanıcıların büyük çoğunluğu fiyatını yüksek buluyor ve ilerlememizin kaydedilmesi konusunda sıkıntıları olduğu düşünülüyor. Sevilen özellikleri içerisinde çok fazla dil bulundurması, her gün yeni derslerin eklenerek içeriğin canlı kalması.

  • 7) Quizlet

Sınavlarımıza çalışırken bizim de kullandığımız küçük kağıtlara ezberlenecekleri yazdığımız notlarla aynı mantıkta çalışan bir uygulama. Uygulamanın çok büyük bir çoğunluğu ve en önemli kısımları ücretsiz, sadece daha detaylı birkaç özellik için ücret talep ediliyor. Uygulama genel anlamda ezber mantığı ile çalışıyor. Çeşitli alanlarda yaptığımız çalışmalar sonucunda profil kısmından hangi alanda ilerlediğimizi de görebiliyoruz. Uygulamayı kullananların büyük çoğunluğu uygulamayı beğeniyor ve öğrendiklerinin kalıcı olduğunu söylüyor.

  • 8) Memrise

Farklı uygulamalarla pratik yapmayı sağlayan ve en güçlü özelliği kelime öğretme olan uygulama. Uygulamanın ücretsiz kısımları mevcut, tüm içeriklere ulaşmak istendiğinde ücret ödenmesi gerekiyor. Kelimeleri ezberletmek haricinde, kullanım biçimleriyle de öğretiyor. Kullanıcılar bu uygulama sayesinde kelime veya cümleyi zorla da olsa kalıcı bir şekilde öğrendiklerini söylüyorlar. Ezber mantığıyla çalıştığı için kelimeleri Vocabulary becerisini çok geliştiren bir uygulama ama konuşma kısmında eksiklik hisseden kullanıcılar mevcut.

  • 9) TED

Aslında bir video platform olan uygulamanın misyonu İngilizce öğretmek değil ama uygulamayı bu amaçla kullanan pek çok insan mevcut. Tamamiyle ücretsiz bir uygulama. Ted, farklı alanlarda ve konularda o alanın uzmanı kişilerin konuşmalarını bulunduran bir platform. Videoları altyazılı veya altyazısız izleyerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca aklınıza gelebilecek her konuda bir video bulabileceğiniz uygulama sayesinde genel kültürünüzü de çokça geliştirebilirsiniz.

  • 10) Busuu

İçerisinde farklı egzersiz türleri mevcut olan bir uygulama, içerisinde kelime testleri, haberler, videolar mevcut. Hesap açmanın ücretsiz olduğu uygulamada ilave özellikler için ücret ödemek gerekiyor. Ayrıca uygulamadan sertifika almak da mümkün. Farklı ülkelerden insanlarla mesajlaşarak onların sizin hatalarınızı düzeltmesini ya da tam tersinin yaşanmasını sağlayan bir kısmı var. Bu sayede günlük konuşma becerinizi geliştirebilirsiniz. Kullananların bir kısmı kendilerinde bir gelişme gözlemleyemediklerinden bahsediyor.

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>