Elginkan Vakfı Bursları, üniversitelerde lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim gören başarılı ve maddi imkânları yetersiz öğrencilere verilmekte, karşılıksız ve öğrenciye bir mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmemektedir.
Vakfımız burs programında yer alan üniversiteler İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi’dir. Bursiyer sayısı 2019-2020 eğitim döneminde her üniversiteden 25 kişi olmak üzere toplam 175 kişidir.
Elginkan Vakfı Bursu 12 ay süreyle verilmektedir. 2019-2020 eğitim öğretim döneminde lisans öğrencilerine yönelik Elginkan Vakfı Bursu 400 TL/Ay’dır. Burs başvuruları burs programında yer alan üniversitelerin ilgili bölümlerine yapılmaktadır. Elginkan Vakfına burs başvurusu yapılmamaktadır.
Burs başvuruları Eylül ayının başında yukarıda bahsi geçen Üniversitelerin burs ofislerine yapılmaktadır.
Ayrıca Elginkan Topluluğu mensuplarının başarılı ve ihtiyacı olan çocuklarına 2008 yılından bu yana burs verilmektedir. Bursiyer sayısı 2019-2020 eğitim döneminde 75 kişidir. Burs tutarı, diğer lisans eğitim desteğinde olduğu gibi 400 TL/Ay’dır.
Bursiyerler, üniversitelerin Elginkan Vakfına aday ve yedek olarak belirlediği bursiyerler arasından, Üniversitelerden de bir temsilci olmak üzere, Elginkan Vakfı Burs Komitesi tarafından yapılan değerlendirme ile adayların başarı durumları ve maddi desteğe ihtiyaçları esas alınarak belirlenmektedir.
ADAYLIK VE BAŞVURU ŞARTLARI
I. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak
Madde 5- Elginkan Vakfı burs programından sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yararlanabilirler.
II. Maddî İmkânları Yetersiz Olmak
Madde 6- Vakıf bursuna aday olabilmek için öğrencinin maddî imkânlarının yetersiz olduğunu kabul ve beyan etmesi esastır. Bunun için her aday, ailesinin ve kendisinin mal varlığı ve gelir durumunu tam olarak belgelendirmek zorundadır.
III. Başarılı Olmak
Lisans Bursları
Vakıf bursları lisans kademesinde, hazırlık sınıfı ve birinci sınıfa kayıt yaptıran yeni öğrencilerle, ara sınıf öğrencilerine verilir. Hazırlıktan birinci sınıfa geçenler ara sınıfta sayılır. Dağıtımda ara sınıf farkı gözetilmez; maddî imkândan daha mahrum olan başarılı adaya öncelik tanınır. Bursun tahsisi ve sürdürülmesi için gerekli başarı şartları aşağıda gösterilmiştir:
Ara sınıf öğrencileri için burs, altyıl veya yarıyıl normal eğitim-öğretim programının derslerinden başarısız dersi olmayan ve eklemeli başarı not ortalaması 4 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 2.50/4.00, 100 üzerinden yapılan değerlendirmede en az 70 olup bir üst yıl veya yarıyıla geçiş hakkı kazanan adaya tahsis edilir. Başarı derecesi yüksek olan adaya öncelik tanınır.
Lisansüstü Bursları
Vakıf burslarına başvuru tarihinde adayların; lisans eğitimi düzeyinde 22; tezli yüksek lisans düzeyinde 26; doktora düzeyinde 28 yaşından büyük olmamaları şarttır. Askerlik görevini uzun süreli olarak yapmış erkek adaylara 2 yaş daha eklenir. Lisansüstü burslarına başvurularda adayların tez danışmanları ya da diğer öğretim üyelerinden talep ederek alacakları, Vakfa hitaben yazılmış bir tavsiye mektubu aranır.