YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
betav-masaustu
dormhouse-masaustu
previous arrow
next arrow

Etkinlik

  • Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Kampüsü’nü kendisine külliye yapmak isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 1 Ağustos 2016 itibariyle kampüsteki bazı binalara el koyduğu iddia ediliyor. İddiada 1992’den beri faaliyette olan YTÜ ŞEVKET SABANCI KÜTÜPHANESİ’nin kapatıldığı ve bu kütüphanenin Davutpaşa’ya taşınacağı söyleniyor. Bu henüz bir iddia aşamasında çünkü üniversiteden resmi bir açıklama gelmedi.

    yildiz-kutuphane

    Bazı öğrenciler sabah saatlerinde kütüphaneye gitmek istediklerini, fakat kütüphanenin kapalı olduğunu söylüyor. Güvenlik görevlilerinden bu kütüphane taşınacak bu nedenle kapalı şeklinde yanıt aldıklarını söylüyorlar.

    Gelişmeleri yakından takip ediyoruz, herhangi bir gelişmede size bildireceğiz.

    YTÜ ŞEVKET SABANCI KÜTÜPHANESİ HAKKINDA GENEL BİLGİ

    Yıldız Teknik Üniversitesi Dönemi (1992- ):

    Yıldız Teknik Üniversitesi Nafia Mektebi adı ile öğretim yaparken 1937’de yeniden yapılandırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’ na devredilmiş ve “Teknik Okul” statüsünü almıştır. Teknisyen Ulvi Yürüten tarafından aynı tarihte kütüphane kurulmuştur.1959-60 öğretim yılında yeni öğretim binası inşaatının bitimiyle eski ve yeni öğretim binalarının bağlantısında akademi kütüphanesi hizmete açılmıştır. Şevket Sabancı Merkez Kütüphanesi’nde yayınlar açık raf sistemine göre Dewey Onlu Sınıflama Sistemi kullanılarak hizmete sunulmaktadır.
    Şevket Sabancı Merkez Kütüphanesi’nde 80’er kişilik 2 kitap koleksiyonu okuma/ yararlandırma salonu, 80 kişilik 1 süreli yayın koleksiyonu okuma/ yararlandırma salonu ile 25 kişilik tezler ve nadir eserler koleksiyonu okuma/ yararlandırma salonu bulunmaktadır. 1986 yılına kadar manuel olarak geleneksel biçimde sürdürülen tüm teknik işlemler aynı tarihte bilgisayar yardımı ile yapılmaya başlanmış böylece kütüphane otomasyonu ile ilgili çalışmalar da başlamıştır. Uluslararası standartlara uygun bir otomasyon sistemi ile hizmet ağının daha geniş ve işlevsel olması planlanmış, ilk adım olarak da Internet bağlantısı kurulmuştur. Tam anlamı ile 2003 yılında Yordam 2001 adlı OPAC / Online Public Accessible Catalog / elektronik katalog yazılımının kullanılmaya başlanması ile kütüphane otomasyonuna geçilmiştir.