YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
betav-masaustu
dormhouse-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Burs Haberleri

EGET Vakfı Burs Başvurusu 2024

EGET Vakfı Burs Başvurusu 2024

EGET Vakfı’nın en önemli kuruluş amaçlarından biri de eğitim görmekteyken maddi zorluklar yaşayan üniversite öğrencilerine burs sağlamaktır.

Gereksinimi olan öğrencilere burs vermekteki asal ereğimiz ise toplumun kültürel, bilimsel ve sosyal gelişimine hizmet etmektir. Çünkü, biliyoruz ki çağdaş uygarlığın vazgeçilmez evrensel değerleri olan insan hakları, laiklik, cumhuriyet ve demokrasi ilkelerine gönülden bağlı; doğaya ve çevreye saygılı; birey olabilmiş, üretken, yaratıcı, girişimci; ülkesine ve insanlığa yararlı olma kararlılığında; özgüvenli, ahlaki değerlere sahip, disiplinli, evrensel düşünebilen ve bu konuda kendini geliştirmeye hevesli bireylerin yetişmesine aracılık etmek ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak demektir.

BAŞVURUNUZU YAPMADAN ÖNCE BURS YÖNETMELİĞİ SAYFASINDAKİ EGET VAKFI BURS YÖNETMELİĞİ’Nİ OKUMANIZ GEREKMEKTEDİR.

Sadece TC vatandaşlarının başvuruları kabul edilmektedir. Burslarımıza lisans düzeyinde öğrenim gören öğrenciler başvurabilir. Burslarımızın şartlarından bazıları aşağıdadır:

  • Burslarımız geri ödemelidir. Öğrenci, öğrenimi süresince almış olduğu bursu, ücretli veya maaşlı bir işte çalışmaya başladıktan en geç altı ay sonra, herhangi bir faiz işlemeksizin aynı aylık tutarlarla  EGET Vakfı kanalıyla bir başka öğrenciye burs olarak geri ödemeyi kabul eder.
  • Başvuru formunda listelenen okullar dışında veya Vakıf üniversiteleri ile Açıköğretim Fakültelerinde okuyan, Diş Hekimliği Fakültesi 5. sınıf ve Tıp Fakültesi 6. sınıfta öğrenim gören ya da uzaktan eğitim gören öğrenciler burs başvurusu yapamazlar.
  • EGET Vakfı burslarına başvurmak isteyen ara sınıf öğrencilerinin genel not ortalaması en az 2,5 olmalıdır.
  • EGET Vakfı lisans burslarına kabul edilen öğrencilerin, yılda 3(üç) gün gönüllü olarak çalışacakları ve EGET Vakfı Eğitim ve Burs Komisyonu tarafından kabul edilecek bir sosyal sorumluluk projesini tamamlama zorunluluğu vardır.

***2024/2025 öğrenim döneminde burs tutarı aylık 1.500 TL’dır. Burslar, bir eğitim döneminde dokuz ay süre ile ödenir.

Burs başvuru formu için tıklayınız.

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>