YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
betav-masaustu
dormhouse-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Burs Haberleri

Esenler Belediyesi Burs Başvurusu 2024

Esenler Belediyesi Burs Başvurusu 2024

Esenler Belediyesi, öğrencilerine eğitim hayatları boyunca destek olmayı sürdürüyor. Eğitimde başarıyı teşvik eden ve gençlerin geleceklerini şekillendirmelerine katkıda bulunan belediye, çeşitli burs ve ödüllerle öğrencilerin yanında yer alıyor. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için sunulan bu destekler, üniversite kazananlardan ortaokul öğrencilerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Eğitim Desteği Kapsamında Sunulan Ödüller:

Esenler Belediyesi, başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla aşağıdaki destekleri sunuyor:

  • Üniversite Bölüm Birincilerine 50.000 TL: Üniversitelerde bölüm birincisi olan öğrenciler, başarıları karşılığında Esenler Belediyesi’nden 50.000 TL ödül alacaklar.
  • 4 Yıllık Üniversite Kazanan Öğrencilere 10.000 TL: 2024 YKS sonuçlarına göre 4 yıllık örgün eğitim veren bir üniversiteyi kazanan öğrencilere 10.000 TL burs verilecek.
  • YKS’de İlk 10.000’e Girenlere 20.000 TL: Üniversite sınavında ilk 10.000’de yer alan ve bu başarısıyla devlet ya da %100 burslu özel üniversite programlarına yerleşen öğrenciler 20.000 TL burs kazanacaklar.
  • 2 Yıllık Üniversite Kazanan Öğrencilere 5.000 TL: 2 yıllık üniversite programlarını kazanan öğrenciler, Esenler Belediyesi tarafından 5.000 TL ile ödüllendirilecekler.
  • Lise Başarı Sıralamasında İlk 10’a Girenlere 5.000 TL: Lise öğrencileri için, okul başarı sıralamasında ilk 10’da yer alanlar Ocak ve Haziran ayları itibarıyla 5.000 TL ödül alacak.
  • Ortaokul Başarı Sıralamasında İlk 10’a Girenlere 3.000 TL: Ortaokul seviyesindeki öğrencilerden okul başarı sıralamasında ilk 10’a girenler, Ocak ve Haziran ayları itibarıyla 3.000 TL burs desteği alacak.

Eğitim Desteğine Katılım Şartları

 Eğitim desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir:

  1. Esenler’de İkamet Etmek: Başvuru yapacak öğrencilerin, son 6 ay boyunca Esenler’de ikamet ediyor olmaları gerekmektedir.
  2. 2024 YKS Sonuçlarına Göre İlk Kez Yerleşmiş Olmak: 2024 YKS sonuçlarına göre bir üniversiteye ilk kez yerleşmiş olmak.
  3. Devlet veya %100 Burslu Örgün Üniversite Programlarına Yerleşmek: Açık öğretim ya da uzaktan eğitim programları başvuru kapsamına dahil değildir. Öğrencilerin, devlet üniversitelerine ya da %100 burslu özel üniversitelere yerleşmeleri gerekmektedir.
  4. YKS’de İlk 10.000’e Giren Öğrenciler için Bölüm Yerleştirme: Üniversite sınavında ilk 10.000’e giren öğrenciler, derece yaptıkları alanda bir bölüme yerleşmiş olmalıdırlar.

Başvuru Tarihleri ve Evraklar

Esenler Belediyesi Eğitim Desteği için başvuru tarihleri 21 Ekim – 30 Kasım 2024 arasındadır. Başvuru sırasında aşağıdaki evraklar talep edilmektedir:

  1. Tarihçeli Yerleşim Yeri Belgesi: E-devlet üzerinden alınabilir. 18 yaşından küçükler için bu belge anne ya da baba adına temin edilmelidir.
  2. YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi: Ais.osym.gov.tr adresinden yerleştiğiniz üniversiteyi gösteren belgenin alınması gerekmektedir.
  3. YKS Sonuç Belgesi: Puan ve sıralama bilgilerinin yer aldığı belgenin başvuru evraklarına eklenmesi zorunludur.
  4. Bölüm Birinciliği Belgesi: Mezun öğrenciler için ilgili üniversiteden ıslak imzalı bölüm birinciliği yazısı alınmalıdır.
  5. Öğrenci Belgesi: Üniversiteye kayıtlı olduğunuzu gösteren resmi öğrenci belgesi başvuru evraklarına eklenmelidir.

Ortaokul ve lise öğrencileri için başarı sıralaması bilgileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden temin edilip, bu listeye göre ödüllendirme yapılacaktır.

Önemli Notlar:

  • Eğitim destekleri yalnızca 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için geçerlidir.

Burs başvuru formu

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>