YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
betav-masaustu
dormhouse-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Burs Haberleri

Limak Vakfı Türkiyenin Mühendis Kızları Bursu Başvurusu 2024

Limak Vakfı Türkiyenin Mühendis Kızları Bursu Başvurusu 2024

Türkiye’nin Mühendis Kızları projesi üniversite programı, meslek seçimini mühendislik olarak belirlemiş olan kız öğrencileri desteklemek üzere oluşturulmuştur. Öğrencilere program kapsamında verilen burs imkânı ile birlikte mühendislik fakültesindeki eğitimleri boyunca kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak sertifika programı, online İngilizce dil eğitimi, mentorluk desteği, staj ve istihdam imkânı gibi fırsatlar da sunulmaktadır.

Program, üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, çevre mühendisliği, kimya mühendisliği, elektrik – elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, inşaat mühendisliği ve makine mühendisliği bölümlerinde okuyan kız öğrencilere açıktır.

Başvuru Koşulları

  •  T.C. vatandaşı olmak
  • Belirlenen devlet üniversitelerinin ve vakıf üniversitelerinin (%100 burslu) mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği, çevre mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, inşaat mühendisliği, kimya mühendisliği ve makine mühendisliği bölümlerinin 1’inci, 2’inci ve 3’üncü sınıflarında lisans eğitimi alan kız öğrenci olmak
  • Maddi imkândan mahrum olmak
  • Başka kaynaklardan burs almıyor olmak (Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan alınan burs ve krediler hariç)
  • Ara sınıflar için, genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 70) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak (Not ortalaması uygun olduğu halde 3’ten fazla başarısız dersi olanlar burs başvurusu yapamaz.)
  • Toplumsal değerlere uygun davranış sahibi olmak

Aday Olamayacaklar

  • Üniversitelerin uzaktan öğretim, ikinci öğretim, ücretli, değişim programlı bölümlerinde öğrenim görenler ve 23 yasından büyükler burs programından yararlanamazlar.
  • Başvuru koşullarını sağlayamayan öğrenciler başvuru yapamazlar. Başvuru yapsalar bile yapılan başvuruları kabul edilmeyecektir.
  • Sadece Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Kredisi veya Bursuna İzin Verilir

Burs Miktarı: 4.000 TL,

Başvuru Başlangıç Tarihi: 23/09/2024 – 00:01

Başvuru Bitiş Tarihi: 14/10/2024 – 17:00

Başvuru sayfası için tıklayın.

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>