YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
betav-masaustu
dormhouse-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Haber

Üniversite Öğrencileri KYK Kredilerini Yetersiz Buluyor!

Üniversite Öğrencileri KYK Kredilerini Yetersiz Buluyor!

Bu yıl yeni açıklanan KYK kredilerine 100 lira zam yapıldığı açıklandı. Fakat döviz kurlarında Türk Lirasının değer kaybetmesi sebebiyle üniversiteye yeni başlayan gençler ise bu zammın yetersiz olduğunu düşünüyor. Bununla beraber KYK kredilerinin son yıllarda ne kadar değer kaybettiğini sizin için listeledik:     

     

YIL KYK KREDİSİ KYK KREDİSİ
2016 400 TL 135$
2017 425 TL 120$
2018 470 TL 125$
2019 500 TL 95$
2020 550 TL 93$
2021 650 TL 78$

 

KYK burs ve kredi ödemeleri 2021 yılında ne kadar?

“BU PARANIN YETERLİ OLACAĞINI HİÇ DÜŞÜNMÜYORUM”

Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Öğrencisi Ebru burs ücretinin yeterli olmadığını belirterek; “Öğrencinin sadece devletin sağladığı bursla geçinebilmesi imkansız. Bu bursun veriliş amacı zaten ailenin çocuğuna yeterli desteği verememesi. Maalesef sadece alınan bursla da bunu sağlamak çok zor. Artan ev fiyatları, yurt fiyatları, sürekli ulaşıma gelen zamlar, kitap fiyatlarıyla beraber işin içinden aileden fazlaca destek almadan çıkılamıyor. Üniversitelerde eğitim yüz yüze açıldığında bu paranın hiç yeterli olacağını düşünmüyorum. Salgın dönemi zaten ekonomimizi yeterince sarstı. Gelen ve gelecek olan zamları düşününce maalesef bu parayla üniversite yaşamını sadece temel ihtiyaçlara göre bile tamamlamak mümkün değil. Burs çıkmasını bekliyordum. Anne-babadan biri olmadığı için verildiğini düşünüyorum. Kredi çıksaydı kabul etmezdim” dedi.

“ALABİLDİKLERİMİZ AZALIRKEN BORCUMUZ ARTIYOR”

Yazılım Mühendisliği Öğrencisi Berkay ise yapılan 100 TL zammın enflasyona oranla çok daha az olduğunu belirterek şunları dile getirdi; “Bu miktarı trajikomik görüyorum, ayrıca kredi almış biri olarak mezun olduğumda nasıl ödeyeceğimi her gün düşünmeden edemiyorum. Verilen parayla alabildiklerimiz her sene daha da azalırken, ne yazık ki her geçen sene borcumuz daha da katlanıyor. Burs çıkanların arasında elbette ki kredi çıkanlardan daha iyi maddi durumdakiler var ama bence önemli olan burada maddi durumu iyi kötü olarak bakmak değil. Buna başvuran öğrencilerin maddi durumları çok iyi olmayanların hepsine verilmesi, iktidara yakın şirketlerin herhangi bir öğrencinin öğrenim hayatı boyunca alacağı tüm paranın binlerce katı tek bir vergi affında silinirken ülkenin yüz binlerce gencine burs vermemek; senin durumun fena değilmiş biraz dişini sık okursun demekle benim gözümde eş değerdir.” (Adana/EVRENSEL)

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>