YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
betav-masaustu
dormhouse-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Haber

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz Yapacaklarını Açıkladı!

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz Yapacaklarını Açıkladı!

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, göreve başladıktan sonra yaptıklarını ve bundan sonra neler yapmak istediklerini sosyal medya hesabından paylaştı. Rektörün açıklamaları daha çok üniversitede kullanılan eğitim yazılımları üzerineydi.

Prof. Dr. Tamer Yılmaz:

“Değerli öğrencilerim ve akademisyen arkadaşlarım, 2020-21 Akademik Yılımız, 5 Ekim’de başladı. Üniversitemize ve tüm yüksek öğretim camiasına hayırlı olmasını diliyorum. #EğitimdeLiderYTÜ

Yaklaşık iki aydır devam eden yeni yönetimimiz, eğitim ve öğretimin kalitesini daha üst seviyelere çıkarmak için bir takım aksiyonlar almıştır. Bunları aşağıda sizlerle paylaşmak istiyorum:

1. LMS sistemi yani öğrenim yönetim sistemi (sizlerin UZEM olarak bildiğiniz sistem) daha kullanışlı, yine yerli bir LMS yazılımyla değiştirilmiştir.

2. Derslerin online yapıldığı platform olan BigBlueButton açık kaynak kodu yerine tüm dünyada büyük bir verimlilikle kullanılan ZOOM platformuna geçilmiştir.

3. Sınavlarımızın yapıldığı sınav modülümüz daha performanslı yerli bir yazılımla değiştirilmiştir.

4. Derslerin hibrit yapılabilmesi için her fakültemize 3’er adet uzaktan öğretim sınıf sistemi kurulmuştur. Bunlarla birlikte önümüzdeki 1 ay içinde de bilgi işlem server altyapımızı çok güçlendirecek bir IT hamlesi, depolama ünitelerimizin gelmesiyle tamamlanacaktır.

En geç bir yıl içinde çözmeyi planladığımız sorunlarımız ise; E-mail sistemimiz, WEB sayfamız ve USİS öğrenci bilgi sistemidir. Bunlar tamamlandıktan sonra WEB sayfamız ve öğrenci bilgi sistemimizle entegre çalışacak bir MOBİL uygulama devreye girecektir.

Wi-Fi altyapımızın da yeterli olmadığının farkındayız. Bu konuda ilk fırsatta yeni altyapı yatırımları yapılacaktır. Her şey #EğitimdeLiderYTÜ #ARGEdeLiderYTÜ için.”

Kaynak: https://twitter.com/proftameryilmaz/status/1314852825768308739

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>