Mrb. Bu sene 32k sıralamam var ve ben makine müh. düşünüyorum ama iş imkanları ve okul hakkında pek bi bilgim yok rica etsem yardımcı olabilirmisiniz.
Mrb. Bu sene 32k sıralamam var ve ben makine müh. düşünüyorum ama iş imkanları ve okul hakkında pek bi bilgim yok rica etsem yardımcı olabilirmisiniz.
YTÜ Kampüs
Merhaba, Makine Mühendisliği üniversitemizde en eski bölümlerden biridir. Beşiktaş-Yıldız Kampüsü’nde Makine Fakültesinde yer almaktadır. Makine Mühendisliği bilindiği gibi hemen hemen her yerde iş bulabilen bir bölümdür. Her üretim yapan firma makine mühendisi bulundurur.
Makine Mühendisliği Lisans Programı
1 yıl İngilizce Hazırlık ve 4 yıl örgün öğretim olmak üzere toplam 5 yıllık süreden oluşur. 4 yıllık öğretim süresi ders geçme sistemine dayalı 8 yarıyıla bölünmüştür. 4.yarıyılını tamamlamak koşuluyla, tüm öğrencilerin yaz dönemlerinde, öncelikle 20 iş günü Atölye Stajı ve sonrasında, seçeceği dala göre 40 iş günü Mesleki Alan Stajı yapmaları zorunludur. Mesleki Alan Staj içeriği dallara göre değişim göstermektedir. 5.yarıyıl itibarıyla dal eğitimimiz başlamaktadır. Genel, Konstrüksiyon, Enerji, Otomotiv, Isı Proses, İmalat ve İklimlendirme dalı olmak üzere 7 dal mevcuttur. Mezuniyete hak kazanan öğrencilere Makine Mühendisliği’nde Lisans Derecesi verilir.
Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nün eğitim amacı; karmaşık mühendislik problemlerini tanımlayıp çözümleyebilen, analitik düşünme yeteneğine sahip, her türlü yeniliğe açık, özgüveni gelişmiş, Türkçe veya yabancı dilde sözlü ve yazılı olarak iletişim kurabilen, etik değerleri özümsemiş, disiplinler arası takım çalışmasına yatkın, sürekli öğrenme ve kendini yenileme anlayışı ile araştıran, teknolojik gelişmelere açık, ulusal ve uluslararası ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte bilimsel değer üreten, insanlığa yararlı bireyler yetiştirmektir.
Mezunlarımızın;
Ulusal ve/veya uluslararası özel sektörde ve/veya kamuda, makine mühendisliği eğitimi gerektiren birimlerde çalışması,
Bulunduğu ortamda problemleri tespit ederek çözüm üretecek projeler geliştirmesi,
Kamuda ve/veya özel sektörde, AR-GE ve ÜR-GE projelerinde görev alması,
Girişimci yaklaşımla yeni iş sahaları oluşturması ve öncelikli alanlarda çalışmalar yaparak sanayide gelişmeye katkı sağlaması,
Ulusal ve/veya uluslararası araştırma kurumlarında, enstitülerde bilimsel araştırma yapması,
amaçlanmaktadır.