Merhaba tercih için kimya mühendisliği ya da metalurji malzeme mühendisliği düşünüyorum.Bölümler hakkında bilgi alabilir miyim?
Merhaba tercih için kimya mühendisliği ya da metalurji malzeme mühendisliği düşünüyorum.Bölümler hakkında bilgi alabilir miyim?
YTÜ Kampüs
Kimya Mühendisliği ile ilgili öğrenci yorumlarını buradan okuyabilirsiniz: https://www.ytukampus.com/yildiz-teknik-universitesi-kimya-muhendisligi-ogrenci-yorumlari-bilgi-tanitim/
Kimya Mühendisliği: arihi Davutpaşa Yerleşim Biriminde yer alan Kimya Mühendisliği Bölümü 3500 metrekarelik bir alanda sunduğu çağdaş eğitim ile eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.
Bölümümüz bünyesinde, lisans ve yüksek lisans öğrencileri için, birer adet kitaplık, bilgisayar odası, seminer odası, lisans ve lisansüstü derslikleri bulunmaktadır. Bölümümüzde, 3 eğitim, 7 araştırma laboratuvarı vardır.
Kamu ve özel sektörün talep ve ihtiyaçlarına yönelik modern cihazlarla donatılmış olan laboratuarlarımızda; DPT, TÜBİTAK, YTÜ Araştırma Fonu ve uluslararası destekli projeler çerçevesinde çalışmalar yürütülmektedir. Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitiminin verildiği kimya mühendisliği bölümünde 987 öğrenci eğitim görmektedir. 1983-2017 yılları arasında 407 öğrenci yüksek mühendis, 68 öğrenci ise doktor mühendis olarak mezun olmuştur. Bölümümüzde halen 26 öğretim üyesi, 16 araştırma görevlisi & uzman (bir kısmı doktora derecesine sahiptir) ve 6 idari ve teknik personel görev almaktadır.
Yıldız Teknik Üniversitesi, Beşiktaş, Davutpaşa ve Ayazağa’da bulunan üç farklı yerleşim biriminde konuşlanmıştır. Kimya Mühendisliği öğrencileri, bölüm olanaklarının yani diğer yerleşim birimlerindeki tüm ortak kullanım alanlarından da faydalanmaktadır.
Üniversitenin çeşitli kampüslerinde 550 öğrenci kapasiteli bir yurt binası, 7 yemekhane, kantin ve kafeteryalar, 24 saat hizmet veren bir ambulansın bulunduğu bir sağlık merkezi, 2 kapalı spor salonu, 2 açık spor sahası, içinde kondisyon ve aerobik salonunun bulunduğu bir spor merkezi, yarı olimpik bir yüzme havuzu bulunmaktadır.
Her yıl mayıs ayında öğrenci şenliği düzenlenmekte ve öğrencilerimiz bir hafta boyunca çeşitli etkinliklere büyük bir katılım gösterirler. Öğrenci şenliğinde çeşitli konserler, sergiler, satranç turnuvaları düzenlenmekte, açık oturum, konferans gibi kültürel etkinliklerin yani sıra çok sayıda bilimsel programlar da düzenlenmektedir. Öğrenciler, resim, fotoğraf, tiyatro, sinema, klasik Türk müziği, çok sesli koro, hafif müzik, modern ve halk dansları çalışmaları yapmakta, ud, ney ve gitar kurslarından yararlanmaktadırlar.
Bütün üniversite yerleşim birimlerine, İstanbul’un ana merkezlerinden ulaşım imkanları vardır. Aynı zamanda yerleşim birimleri arasında da belirli saatlerde servisler çalışır.
Burs ve danışmanlık olanakları da üniversitede mevcuttur. 2547 sayılı yüksek öğrenim kanununun 26. maddesine uygun olarak öğrencilerimize çeşitli birimlerde kısmi zamanlı öğrenci asistan olarak çalışma olanağı sağlanmaktadır.
Öğrencilerimize ders seçme, bilimsel kaynağa ulaşma, kaynak tarama, ruhsal ve bedensel rahatsızlıklar, yurt dışı ilişkileri başta olmak üzere pek çok konuda hem profesyonel yöneticiler hem de öğretim kadrosu tarafından yol gösterici olmak üzere danışmanlık yapılmaktadır.
Tüm bu olanaklar ışığında, Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü eğitim ve öğretim kalitesini artırarak çalışmalarına devam etmektedir.
Metalurji Malzeme Mühendisliği tanıtım sunumu için: http://www.met.yildiz.edu.tr/sayfa/B%C3%96L%C3%9CM/B%C3%B6l%C3%BCm-Tan%C4%B1t%C4%B1m-Sunumu/215
yaren gümüş
Teşekkür ederim.Bir de biyomedikal mühendisliği hakkında bilgi alabilir miyim iş imkanları neler nasıl bir bölüm?
YTÜ Kampüs
Biyomedikal Mühendisliği Bölümü, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa yerleşkesinde Elektronik-Elektronik Fakültesi dâhilinde 2014 yılında kurulmuştur.
Bölümün eğitim dili 100% İngilizce olarak belirlenmiştir.
Lisans Programına 2018-2019 güz döneminde öğrenci alımına başlanmıştır.
Biyomedikal Mühendisliği, Fizik, Kimya ve Biyoloji temel bilimlerini Elektrik-Elektronik, Makine, Mekatronik, Bilgisayar, Malzeme gibi çeşitli mühendisliklerle birleştiren ve bu alanlardaki gelişmeleri tıp alanına uygulayan bir bilim dalıdır. Bu şekilde doktorlar açısından hastalığın teşhisini, ardından tedavisini kolaylaştırıcı ve geliştirici cihazlar ve yöntemler ortaya çıkarmak; hastalar açısından ise daha etkili, hızlı, güvenilir bir iyileşme süreci geçirmek ve/veya ileriki yaşamlarında daha kaliteli bir yaşam sürmek için ihtiyaçları olabilecek protez ve cihazlara ulaşabilmek mümkün olmaktadır.
Biraz detaylı bakıldığında bütün alanlar/disiplinler diğer alanlarla ciddi bir etkileşim halindedir. Bir alanın diğer alanlardan izole şekilde düşünülmesi ya da fonksiyon görmesi zaten mümkün değildir. Ancak Biyomedikal Mühendisliğinde bu “diğer alanlarla ilintili olma durumu” çok daha belirgindir. Biyomedikal mühendisliği EKG, EEG gibi insan vücudunun ürettiği elektriksel sinyallerin algılanmasıyla ilgili teknolojilerin gelişmesine paralel olarak, mühendislik ve tıp dünyası arasında bir köprü olarak doğmuş ve gelişmiştir. Fen ve sağlık bilimlerinin kesişiminde yer alan bu “fantastik meslek” makine, elektrik, kimya, bilgisayar mühendislikleri gibi uygulamalı bilimlerin ve matematik, fizik, kimya gibi temel/fen bilimlerinin prensiplerinden faydalanır ve şu konularda fayda üretir:
• Matematikte kuramlar; fizik, kimya ve biyolojide ilkeler; bilgisayarda akış şemaları; anatomi, fizyoloji, patoloji ve biyolojide modeller; klinik, endüstri ve eğitimde cihazlar, süreçler ve sistemler geliştirmek.
• Geliştirilen mühendislik kavramlarını biyoloji, tıp ve sağlık bilimleri alanlarına uygulayarak hedefteki canlı mekanizmayı ve sistemi daha iyi anlamaya, modellemeye, gerekirse onarmaya veya suni bir sistemle değiştirmek.
• Bu sayede sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmek, hasta tedavisinde bilim ve teknolojinin emniyetli ve etkili uygulamalarını yapmak.
• Mesleki mevzuatı belirlemek, teşhis ve tedavi amacıyla kullanılan cihaz, sistem ve süreçlerin üretim, bakım, kalibrasyon ve akreditasyon süreçlerini yönetmek.
Ülkemizde sayıları sürekli artan sağlık kurumları ve tıbbi cihaz Ar-Ge, imalat, satış şirketleri biyomedikal mühendislerine inovasyon, bilimsel ve teknik araştırma ve yönetim süreçlerinde ihtiyaç duymakta; istihdam gereksinimi her geçen gün yükselmektedir.
Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü olarak amaçlarımız:
• Üniversitemizin köklü geçmiş ve tecrübesine bölümümüzün dinamik kadrosunun yaratıcılık, bilgi ve birikimini eklemek.
• Türkiye’de yükselmekte olan bu yeni alana en yüksek düzeyde katkı sunmak.
• Ülkemizin tıbbi cihaz alanında dışa bağımlılığını azaltmak.
• Öğrencilerimizin yüksek bilimsel yetkinlik, Ar-Ge potansiyeli ve liderlik vasıflarıyla mezun olmalarını ve geleceklerine güvenle bakmalarını sağlamaktır.
Bu alanla ilgili daha fazla bilgi almak, bölümümüzün öğretim üyeleriyle tanışmak ve bu heyecan verici takımın bir parçası (öğrenci, araştırma ortağı, öğretim üyesi) olmak için sizleri Yıldız Biyomedikal’e davet ediyoruz…