YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
betav-masaustu
dormhouse-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Haber

Yeni Bir Taciz Olayı Sosyal Medyanın Gündeminde!

Yeni Bir Taciz Olayı Sosyal Medyanın Gündeminde!

GÜNCELLEME: 25.07.2020 17:54 YTÜ GENEL SEKRETERİNDEN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili YTÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı: “Üniversite olarak mağdur olan öğrenci arkadaşımızla görüşüldü ve Pazartesi Rektörlüğe gelerek işlemi başlatacağız.Bu arada Şikayete konu kişi İHA takımından çıkarıldı. İlgili Dekanlık konu ilgili inceleme başlattı.”

Güncellenmeden önce haberin detayları:

Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği’nde okuyan bir öğrencinin sahte isim ve bilgilerle kadınları “çocuk bakıcılığı maksadıyla” buluşmaya çağırdığı sözlü ve fiziksel taciz ettiği iddia ediliyor.

Sosyal medyanın gündeminde bugün yine bir taciz vakası var. Makine Mühendisliği öğrencisi M. K.’nin farklı soyadla ve bilgilerle sahibinden.com ‘da sahte çocuk bakıcılığı ilanı açarak kadınları buluşmaya çağırdığı ve sözlü ve fiziksel tacizde bulunduğu belirtiliyor.

YTÜ Gıda Mühendisliği öğrencisi durumu şöyle anlatıyor:

“Ben Rümeysa Yıldırım. YTÜ Gıda Mühendisliğinde okuyorum. İsmi geçen MERT KIRKLAROĞLU ile sahibinden.com üzerinden açmış olduğu ‘çocuk bakıcılığı’ ilanı ile iletişime geçtim.
Kendisini bana Mert Güzelyurt olarak tanıttı. 30 yaşında ve evli olduğunu, eşinin de bir süredir yurt dışında olduğunu ve 5 yaşındaki kızına bakacak birini aradığını söyledi. Aile şirketi olduğunu ve BAYKAR’la iş birliği yaptığını söyledi. İş için görüştüğümüz Pelican Avm’de 21 Temmuz 2020’de beni fiziksel olarak ağırlıklı olmak üzere söylemleriyle de taciz etti. 24 Temmuz 2020’de karakola giderek şikayetçi oldum. Aynı gün içerisinde polis kamera kayıtları ile MERT KIRKLAROĞLU’nu tespit etti. Ben de MERT KIRKLAROĞLU’nu polisin sisteminde kayıtlı olan fotoğrafından teyit ettim. Gerçek kimliğini yani 23 yaşında ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği okuyan MERT KIRKLAROĞLU olduğunu öğrendim. Kendisi şu anda BAYKAR’da stajyer ve Effe Gökdoğan YTÜ İHA Takımı üyesi. Bu kişinin daha önce de bu tarz ilanlar açtığını gördüm. Muhtemelen benzer şekilde başkalarını da taciz etmiştir. Ayrıca bana söylediği adres gerçek adresi değil. Oraya gittiğimde bana neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Kadın cinayetlerinin bu kadar çok olduğu ülkemizde MERT KIRKLAROĞLU gibi tacizcileri gün yüzüne çıkaralım ki daha fazla kadınlar taciz edilip öldürülmesin.
1. fotoğraftaki kadını da eşi olarak tanıttı. Tanıyan var ise kendisine haber versin lütfen.
2. fotoğraftaki atma Aydoğdu’yu (Tezmaksan Yönetim Kurulu üyesi ,TOBB Kadin Girisimciler İcra Kurul Üyesi) annesi olarak tanıttı.
Fotoğraftaki şahsa ve onun gibilere herkesin dikkat etmesi gerek. Lütfen yayabildiğiniz kadar yayın.”

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>