YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
betav-masaustu
dormhouse-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Haber

Yeni Kurulan Üniversite, YTÜ Davutpaşa Kampüsünü Sahiplendi!

Yeni Kurulan Üniversite, YTÜ Davutpaşa Kampüsünü Sahiplendi!

YTÜ GENEL SEKRETERLİKTEN AÇIKLAMA!

Konu ile ilgili YTÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’dan açıklama geldi. Alınan bilgiye göre kampüs ifadesinin yanlışlıkla yazıldığı, üniversitenin  kampüste fiilen bulunamayacağı, herhangi bir üniversite tabelası asılamayacağı belirtildi. Ayrıca Teknopark’ın Arge amaçlı herkese açık olduğu ve kullanılabileceği belirtildi.

Güncelleme öncesi haberin detayları:

Yeni kurulan İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi(İSTUN)’ne tepki yağıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Teknopark’ta bulunan firmaya kiralanan alanı, İSTUN kendi üniversite kampüsü gibi gösterdi, yıldızlı öğrenciler duruma sosyal medyadan #KampüseSahipÇıkYTÜ etiketiyle tepki gösterdi. İlgili üniversite tepkilerden sonra kampüs ifadesini kaldırarak ilgili alan için “İlaç Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Laboratuvarları” ismini kullandı

Bilgiç Vakfı ve Neutec İlaç tarafından kurulan İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi(İSTUN), web sitesinde kampüslerini paylaştı. Kampüste YTÜ Teknopark alanında bir adresin bulunması dikkat çekti. Söz konusu adres incelendiğinde ise şu an o blokta kendi firmaları Neutec İlaç bulunduğu görülüyor.

YTÜ ÖĞRENCİLERİ TEPKİ GÖSTERİYOR!

Yıldız Teknik Üniversitesi’ne ait olan Teknopark ve Davutpaşa Kampüsü’nün başka bir üniversite tarafından kampüs gösterilmesine sosyal medyadan tepki yağıyor. Öğrenciler, Davutpaşa Kampüsü’nün YTÜ’ye ait olduğunu içinde başka bir üniversitenin yer alamayacağını belirtiyor.

ÜNİVERSİTE İÇİNDE ÜNİVERSİTE!

Söz konusu üniversite Yıldız Teknopark’ta yer alan Neutec İlaç firmasını kampüs gibi gösterirken zaten bir üniversiteye ait olan alanın içinde bir üniversite kampüsü daha bulunmuş oluyor.

SADECE BLOK KİRALAMIŞ!

İlgili üniversite vakfının bağlantılı firması sadece ilaç firmaları için blok kiralamış. Fakat ilaç firmasının adresi aynı zamanda üniversite kampüsü gibi gösteriliyor. Aynı zamanda yeni kurulan bu üniversiteyi ve bu durumu bilmeyenler için de bir aldatmaca oluyor.

TEPKİDEN SONRA İSMİNİ DEĞİŞTİ!
Söz konusu üniversite sosyal medyadan gösterilen tepkilerden sonra kampüs ifadesini kaldırarak söz konusu bina için “İlaç Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Laboratuvarları” ismini kullandı.

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>