YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
betav-masaustu
dormhouse-masaustu
previous arrow
next arrow

Sayfayı Paylaş

Duyuru / Haber

YTÜ’de Yeni İYS Denemesi 7 Temmuz’da Yapılacak!

YTÜ’de Yeni İYS Denemesi 7 Temmuz’da Yapılacak!

Sevgili Öğrencilerimiz,

7 Temmuz 2020 Salı günü tek oturum olarak yapılacak olan Çevrimiçi İYS denemesine ilişkin sürecin bazı adımları, tarih ve saatleri aşağıdadır. Bu adımları dikkatlice okumanız ve izlemeniz daha pürüzsüz bir sınav süreci yaşanmasını sağlayacaktır.

  1. Çevrimiçi İYS denemesinde Güvenli Sınav Tarayıcısı (Safe Exam Browser) uygulaması kullanılmayacaktır ve şifreli bir ayar dosyası verilmeyecektir. Sınav herhangi bir tarayıcıdan yapılabilecektir.
  2. Çevrimiçi İYS denemesi oluşacak yoğunluğu dengelemek için dört farklı platform üzerinden (https://moodle1.yildiz.edu.tr/, https://moodle2.yildiz.edu.tr/, https://moodle3.yildiz.edu.tr/, https://moodle4.yildiz.edu.tr/) gerçekleştirilecektir. Bu platformlarda aynı sınav kullanılacaktır.
  3. 13 Temmuz 2020 İYS sınavına girme hakkı olan öğrenciler bu platformlara otomatik olarak kaydedilecek ve öğrencilere platformlarda sınavın yapılacağı bölüme erişim verilecektir.
  4. Öğrencilerin bu platformlardan hangisinde sınava gireceği YDYO internet sitesi Temel İngilizce bölümünden ilan edilecektir. Her öğrenci yalnızca kaydedildiği platformda sınava girebilecektir.
  5. 3 Temmuz 2020 tarihine kadar muafiyet belgesi veren öğrenciler sınava girebilecek öğrencilerin listesinden çıkarılmıştır.
  6. Bu platformlara kaydedilen öğrencilerin YTÜ kurumsal öğrenci hesaplarına 22 Haziran 2020 günü yapılan İYS denemesinden farklı ve yeni bir şifre gönderilecektir. Sınavın yapılacağı platformlara bu şifre ile giriş yapılması gerekmektedir. Kullanıcı adınız YTÜ kurumsal öğrenci e-postanızın @ işaretinden önceki kısımdır. @ işareti kullanıcı adına dahil değildir.
  7. YTÜ kurumsal öğrenci hesaplarınıza erişimde veya şifrenizle bir sorun yaşamanız durumunda Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile bilgiislem@yildiz.edu.tr adresinden iletişime geçmeniz gerekmektedir.
  8. 7 Temmuz 2020 Salı günü saat 9:30’dan itibaren Çevrimiçi İYS denemesi yukarıda sözü edilen platformlarda erişilebilir olacaktır ama başlamayacaktır.
  9. Çevrimiçi İYS denemesi 7 Temmuz 2020 Salı günü saat 9:45’te başlayacak ve 12:45’e kadar açık olacaktır. Ancak sınavı tamamlamak için her öğrencinin 9:45 ve 12:45 arasında tam olarak 150 dakikası olacaktır. 150 dakika sonunda sistem sizi otomatik olarak yanıtlarınızı sisteme kaydedeceğiniz ekrana götürecektir.
  10. Yanıtlarınızı sisteme kaydetmek için 20 dakikalık bir süre olacaktır. Bu süre içinde hiçbir soruya yanıt veremez ve sınava geri dönemezsiniz. 20 dakikalık sonunda da sistem sınavı otomatik olarak sonlandıracaktır.

Kaynak: http://www.ybd.yildiz.edu.tr/duyurular/7-Temmuz-2020-%C3%87evrimi%C3%A7i-%C4%B0YS-Denemesi-S%C3%BCreci/1138

>>Instagram'da YTÜ Kampüs'ü takip edin!

>>Yıldız Teknik Üniversitesi Yakını Yurtlar

Sayfayı Paylaş

Yorum yapın

E-Posta adresiniz yayınlanmaz.Gerekli alanlar * ile işaretlidir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>