YTÜ Öğrenci & Mezun Platformu
Üye Girişi | Üye Ol
novu-masaustu
campucity-masaustu
betav-masaustu
dormhouse-masaustu
previous arrow
next arrow

Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğrenci Yorumları, Bilgi, Tanıtım

Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü, Beşiktaş-Yıldız Kampüsü’nde %30 İngilizce ve %100 İngilizce olmak üzere öğretime devam etmektedir. Endüstri Mühendisliği Bölümü, 1983 yılında kurulmuştur. Halen 5 Profesör, 8 Doçent, 9 Yardımcı Doçent, 3 Araştırma Görevlisi Doktor, 17 Araştırma Görevlisi ve 2 Mühendis ile bilimsel ve öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. 

Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğrenci Yorumları

“YTÜ Endüstri Mühendisliği bölümü, Beşiktaş-Yıldız Kampüsü’nde.
Ben %30 ingilizce olarak okuyorum. Endüstri Mühendisliği insanın malzemenin ve makinenin bütünleşik sistemini inceleyen bir bölümdür amacınız işletmenin kârını artırabilmek
Mezun olduktan sonra nerede çalışacağınızı değil de 2.sınıftan sonra hangi alanda çalışacağınıza karar vermeli ve kendinizi o alanda geliştirmeli bu finans sektörü olabilir yazılım olabilir üretim olabilir lojistik insan kaynakları olabilir satış pazarlama olabilir endüstri mühendisliğinin en güzel yanlarından biri çok fonksiyonlu oluşudur ilgi duyduğun alana yönelip o alamda kendinizi geliştirerek çok güzel şeyler yapabilirsiniz. Bölümde ingilizce olmazsa olmaz en az intermediate seviyede ingilizce bilgisine sahip eğer yazılım alanında kendinizi geliştirmek isterseniz phyton, java gibi programla dillerine hakim olunmalı benim yöntemim stajlarda olabildiğince çok departmanda görev yapıp kendi ilgi duyduğunuz alanı bulup kendinizi o alanda geliştirmek olacaktır . Beşiktaş Kampüsü endüstri mühendisliği çok sıcak bir ortamı ve çok güzel öğretim görevleri olan bir bölüm bence hocalarıyla ve konumuyla çok güzel bir fark yaratıyor ve girişimciliğe verdiği önem çok fazla. Üniversite bir çok kulübü barındırmaktadır gerçekten sosyal anlamda eğitim anlamında ve kişisel gelişim anlamında üniveriste çok önde Türkiye’nin en önde gelen kulüpleri burada dünya çapında 1. Olan takımlar bulunmaktadır. Benim görüşüm endüstri mühendisliği bütün mühendislikleri içeren ama hangi alanda uzmanlaşmak istediğini seçerel o alanda kendini geliştirmektir kişi kendi yetkinliğine ve becerilerine göre çalışacağı departmanı seçebilir ve iş hayatına girdiğinde bildiği ve sevdiği işi yaparak başarılı olabilirsiniz.”
-Ramazan Çanayaz
Endüstri Mühendisliği
4.Sınıf

————————————————————————

“Benim %30 İngilizce olarak okuyorum.Bölümümün amacı şirketlerin sürdürülebilirliğini sağlayıp, maliyetleri minimize ederken karı artırmak. Mezun olduktan sonra fabrikalarda üretim alanında, genel müdürlüklerde, danışmanlıklarda çalışma imkanları var. Her sektörde ve her departmanda yer bulabilirler. İngilizce seviyesinin genellikle konuşma düzeyinde iyi olması gerekir, daha yerel şirketlerde orta düzeyde de olabilir. Yönelmek istedikleri alana göre yazılım dillerinde eğitimlerle kendilerini geliştirmeleri gerekir okul bu konuda yeterli eğitim vermiyor. MS office konusunda özellikle excel de kendilerini geliştirmeliler. Bu bölümü seçtim çünkü istediğim sektöre ve departmana yönelebilirim, her alanda bilgi sahibi olup, farklı ortamlara kolay adapte olup istediğim konuda uzmanlık kazanabilirim. Yıldız Teknik’te bu bölümü okuyor olmak isim olarak avantaj sağlıyor ancak eğitimde diğer okullardan öne çıkan bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Yıldız Kampüsü sosyal olanaklar konusunda fazlasıyla yetersiz. Sosyal aktiviteler, kulüp etkinlikleri, spor faaliyetleri Davutpaşa Kampüsünde yapılmakta. Endüstri Mühendisliğinin iş imkanları diğer bölümlere göre geniş bir alanda çalışabildikleri için daha iyi, ayrıca bir alanda çalışıp mutlu olamadıklarında ya da etkin olamadıklarını hissetmeleri durumunda başka alana yönelebilirler. Birçok mühendislik dalının yaptıkları işi kendilerini o konuda geliştirerek yapabilirler. Bu yüzden ileride ne yapmak istediğinden emin olmayan arkadaşlara bölümü tavsiye edebilirim.”
-Elif Sarıkaya
Endüstri Mühendisliği
1.Sınıf